pondělí 15. srpna 2016

Britové neumí číst plynoměry, někteří zákazníci platili více než dvojnásobek. Spletli si kubické stopy a metry

Dnes mě zaujal článek "Britové neumí číst plynoměry, někteří zákazníci platili více než dvojnásobek. Spletli si kubické stopy a metry", který zde cituji:

  • Několik tisíc zákazníků zaplatilo ve Velké Británii více než dvojnásobek za plyn, často si totiž pletli krychlové stopy a krychlové metry.
  • K chybám docházelo i "druhým směrem", někteří zákazníci proto za plyn ušetřili až 60 procent.
  • Firmy nyní připravují způsob, jak dotčené zákazníky kompenzovat.
Britové nemají metrický systém příliš rádi a nyní se o tom přesvědčilo hned několik tisícovek zákazníků, kteří odebírají plyn. Podle listu Financial Times mají zaměstnanci energetických firem problém s čtením plynoměrů a pletou si krychlové stopy a krychlové metry.
Podle FT dělaly firmy chyby oběma směry – někteří odběratelé tak mohli na platbách za plyn ušetřit až 60 procent, další si ale až o 130 procent připlatili. Firmy nyní připravují způsob, jak dotčené zákazníky kompenzovat.
Jak velké byly napáchány škody, zatím není jasné. Vyšetřování nyní zahájil britský energetický regulátor Ofgem, který požádal všechny obchodníky s plynem, aby zkontrolovali účty svých zákazníků a zjistili, kolika z nich se mohly tyto problémy dotknout. Je prý ale velmi pravděpodobné, že se chyb dopouštěli všichni hlavní hráči na tamním trhu.
Zmatky s imperiálním a metrickým systémem ale nejsou v poslední době jediným problémem tamních dodavatelů energií. V minulém roce například firma Npower souhlasila s tím, že kvůli špatnému účtování půl milionu zákazníkům a ignorování více než dvou milionů stížností zaplatí pokutu 26 milionů liber, tedy více než 800 milionů korun. Část z těchto peněz půjde na kompenzace a zbytek na charitu.

Co k tomu dodat? Chyby takovéhoto rozsahu nelze omluvit, zejména u pracovníků distributorů. Pokud odečty provádějí brigádníci, měl by data validovat software, který je dále zpracovává. Zaráží mě, že si daných chyb ve vyúčtování masově nevšímají sami zákazníci. Poslední odstavec hovoří sám o sobě a není hoden komentáře.

BTW ilustrační foto nebylo zvoleno dvakrát šťastně, neboť na něm pracovník provádí na kotli měření s analyzátorem spalin, tudíž nic společného s měřením odebraného množství zemního plynu.

U nás daný problém nehrozí, neboť všechny plynoměry měří odebrané množství v metrech kubických, některé i přepočítávají přímo spotřebované množství v kWh. Ve své praxi jsem se setkal spíše s chybnými odečty (většinou chybně odečtena jedna cifra, ale mající zásadní vliv na vyúčtování), popř. s chybně distributorem stanovenými přepočítávacími objemovými koeficienty atp. 

Žádné komentáře:

Okomentovat