pátek 30. října 2015

Propagace odborných seminářů neaktuálními dokumenty

Je konec roku, a tak nastává boom s odbornými semináři, neboť je zpravidla třeba proinvestovat poskytnuté dotační prostředky na pořádání semináře. Nabídka seminářů bývá pestrá, mnohdy k jednomu odbornému tématu bývá více seminářů pořádaných různými pořadateli a zejména různými přednášejícími. Nezřídka se stává, že přednášející duplicitně přednáší své obsahově identické přednášky na různých akcích; pokud se jedná o seriál přednášek, který se opakuje na více místech, tak je to naprosto v pořádku, pokud se však jedná o různě pojmenované semináře s totožným obsahem, je to již na zváženou...

Pozvánka na takový seminář by měla vždy zaujmout na první pohled, a to po grafické stránce a zároveň po obsahové stránce, tedy zejména tématy a přednášejícími (pokud se jedná o špičky z daného oboru) a dále organizačními informacemi. 

Nevím, jak na odbornou veřejnost (pro kterou jsou propagované semináře určeny) zapůsobí pozvánka dle obrázku. 




Na mě nezapůsobila pozitivně, zejména z důvodů použitých obrázků, tedy prezentace:

  • bankovek měny EUR, pokud se jedná o seminář s národní tématikou,
  • prodlužovacího kabelu se zásuvkou bez ochranného kolíku, jehož použití je v ČR zakázané,
  • protokolu Průkazu energetické náročnosti budovy, jehož podoba je neaktuální od roku 2013.

Nevím, zda pořadatelé či přednášející (zástupci Státní energetické inspekce ČR, Asociace energetických specialistů), jež by tato pozvánka také měla svým způsobem (re)prezentovat, jsou stejného názoru jako já. Aktuální podoba grafické části Průkazu energetické náročnosti budovy je na následujícím obrázku.








Žádné komentáře:

Okomentovat